Aktuális gasztro trendek

  • trendek
  • 2017.03.04
    13:03
  • www.foodandwine.hu
Már tavaly is jól érzékelhető volt, hogy a puccos ételek egyre inkább visszaszorulnak. Idén pedig mindez folytatódik. A 2017-es év mottója: “Vissza az egyszerűséghez” Helyben termesztett alapanyagok felhasználása, autentikus, ősi ételek.

Friss, természetes, egyszerű. Ezek a nyugati világ 2017-es kulináris trendjeinek a kulcsszavai. Előtérbe kerül az otthon-főzés applikáció segítségével, egyre nagyobb szerepet kapnak a zöldségek, mint fő fogások, például a zöldséges hamburger és hentes üzletekbe is menő lesz járni. Nem csak vásárolni, hanem enni is.Ha belegondolunk ezek a trendek kifejezetten kedveznek nekünk magyaroknak. Hiszen rengeteg helyben termesztett alapanyag áll a rendelkezésünkre. A csirkepaprikás sokunk nagy kedvence és ehhez mindent megtalálunk a hazai piacon, nem kell pironkodva, számunkra ismeretlen és kimondhatatlan nevű fűszerek után kutakodni. Ettől függetlenül az ételek újragondolása simán belefér az idei év egyszerűségébe. Ha egy kicsit olaszosabbá szeretnénk varázsolni, nyugodtan tegyünk bele bazsalikomot, zsályát vagy rozmaringot. Nagyon jól fog állni az ételnek.

Fotó: http://blog.paleoonthego.com

Az, hogy a sarki hentesnél nem csak karajt veszünk a vasárnapi rántott húshoz, hanem helyben fogyasztjuk a frissen sült kolbászt és a hurkát szinte már Hungarikumnak számít. Így elmondható, hogy úttörőnek számítunk a 2017-es trendeket illetően. Úgyhogy, ha igazán trendik szeretnénk lenni, akkor ne csak hétvégén, de hétköznap is térjünk be egy ropogós tarjára.

Fotó: http://img1.hvg.hu

Az otthon-főzés divatja, koktélcseresznye a pohár szélén. Egyrészt olcsóbb, mintha beülnénk egy étterembe, másrészt valószínűleg jobban fog esni, hiszen saját gusztusunk szerint készíthetjük el az ételeket. Ráadásul biztosak lehetünk abban, hogy mi kerül a tányérunkra. Sokan óckodnak a főzéstől, pedig bárkiből lehet jó szakács. Csak egy kis önbizalom és egy csipetnyi jó ízlés kell hozzá. A napjainkaban egyre nagyobb teret nyerő applikációk óriási segítséget nyújtanak ebben. Egy próbát biztosan megér és így nem csak a gyomrunkat tölthetjük meg, de lelkünk is szárnyalni fog az a saját készítésű ételek láttán.

Legfrissebb