Tavaszváró céklasaláta

Tél végére a szervezetünk igencsak kifogy a vitaminforrásokból, sajnos az idény zöldségekre és gyümölcsökre még egy kicsit várni kell. Addig azonban áthídaldó megoldást jelenthet a cékla, amely nagy mennyiségben tartalmaz folsavat, remek antioxidáns, csökkenti a vérnyomást illetve a szívroham és a stroke kockázatát.

Sült céklás, szilvás pekándiós saláta

Fotó: www.bbcgoodfood.com

Hozzávalók:

4 nagy cékla (Körülbelül 500 g hámozott) spirállra vágott

1 evőkanál olívaolaj

4 db érett szilva

60 g apróra vágott, pirított pekándió

1 kis csomag menta

Dresszing:

1 ½ evőkanál extra szűz olívaolaj

½ evőkanál vörös borecet

½ evőkanál gránátalma melasz


Fotó: www.bbcgoodfood.com

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180-200 fokra. Használjuk a légkeveréses funkciót.Tegyük tepsibe a spirálra vágott céklát, öntsünk rá olivaoljat, sózzuk borsozzuk. Amennyire lehet a céklaspirálokat egyenletesen helyezzük el, majd hagyjuk 15 percig sülni.

Míg a cékla elkészül, addig keverjük össze a dresszinghez az olivaolajat, a vörösborecetet és a gránátalma melaszt.

Vágjuk cikkekre a szilvát, pörköljük meg a pekándiót egy serpenyőben,a mentát pedig vágjuk apróra és keverjük bele a desszingbe.

Ha mindez megvan, keverjük össze a céklát, a szilvát, a pekándiót, öntsük rá a mentás dresszinget és tálaljunk. Díszítésként használhatunk egy-két mentalevelet is, de elhagyható. A saláta enélkül is csodásan fog kinézni.

Jó étvágyat!

Legfrissebb