Sült céklás, szilvás pekándiós saláta
Fotó: www.bbcgoodfood.com
Hozzávalók:
4 nagy cékla (Körülbelül 500 g hámozott) spirállra vágott
1 evőkanál olívaolaj
4 db érett szilva
60 g apróra vágott, pirított pekándió
1 kis csomag menta
Dresszing:
1 ½ evőkanál extra szűz olívaolaj
½ evőkanál vörös borecet
½ evőkanál gránátalma melasz
Fotó: www.bbcgoodfood.com
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180-200 fokra. Használjuk a légkeveréses funkciót.Tegyük tepsibe a spirálra vágott céklát, öntsünk rá olivaoljat, sózzuk borsozzuk. Amennyire lehet a céklaspirálokat egyenletesen helyezzük el, majd hagyjuk 15 percig sülni.
Míg a cékla elkészül, addig keverjük össze a dresszinghez az olivaolajat, a vörösborecetet és a gránátalma melaszt.
Vágjuk cikkekre a szilvát, pörköljük meg a pekándiót egy serpenyőben,a mentát pedig vágjuk apróra és keverjük bele a desszingbe.
Ha mindez megvan, keverjük össze a céklát, a szilvát, a pekándiót, öntsük rá a mentás dresszinget és tálaljunk. Díszítésként használhatunk egy-két mentalevelet is, de elhagyható. A saláta enélkül is csodásan fog kinézni.
Jó étvágyat!