Dietetikus: fontos az egyensúly a fogyókúrában

A koplalás és bizonyos táplálékok megvonása különböző betegségeket, problémákat idézhet elő, ezért a fogyókúra alatt is meg kell tartani az egyensúlyt - közölte Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

A TÉT Platform Egyesület szakmai vezetője példaként említette, hogy az alacsony szénhidrátbevitel általában túlzott fehérjefogyasztással társul. A szénhidrát megvonása miatt koncentrációzavar és fáradékonyság jelentkezhet, a sok fehérjétől pedig vesegondok és csontritkulás alakulhat ki.

Hangsúlyozta, a koplalás és a kevés kalória bevitele sem jó módszer, mert olyankor raktározni kezd a szervezet, az első pár kilogramm könnyen és gyorsan lemegy, de utána "jojózás" kezdődik.

Az a normális, ha heti fél, egy kilogrammot fogyunk, ha mértéket tartunk és a helyes étkezés mellett növeljük a mozgást - hangoztatta a dietetikus.

Kiemelte, a fogyókúrával egészségünket alapozzuk meg, ezért nem rövid és gyors lehetőségeket kell keresni, hanem olyat, amelyet hosszú távon is fenn lehet tartani.