Hozzávalók:
250g friss paradicsom
1 kígyóuborka fele
1 kaliforniai paprika
1 chili paprika
2 kisebb gerezd fokhagyma
1 evőkanál vörösborecet
1 evőkanál sűrített paradicsom
2dl paradicsomlé
1 lime fele (csak a leve)
oregano, só, bors ízlés szerint
Fotó: https://leaf.nutrisystem.com/summer-soup-recipes-gazpacho/
Elkészítés:
A paradicsomokat egy tálba teszem. Vizet forralok, ráöntöm a paradicsomokra, majd pár percig állni hagyom azokat. Közben megpucolom az uborkát és kockára vágom. Most visszatérek a paradicsomhoz. Hő hatására a héj könnyedén leválik, persze egy késsel azért segíthetünk a folyamatban. Amikor megpucoltuk a paradicsomot akkor ezt is és a paprikát is felkockázzuk.
Vegyünk elő egy turmixgépet. Tegyük bele a paradicsomot, az uborkát, a paprikát. Nyomjuk bele a fokhagymát, csavarjunk rá egy kis limeot. Ízesítsük a fűszerekkel (só, bors,oregano,vörösborecet, chilipaprika) és mixeljük össze. Mikor már elég homogén, tegyük bele a sűrített paradicsomot a paradicsomlevet és turmixoljuk tovább. Hamar megkapjuk a leves állagot. Kóstoljuk meg és ízlés szerint fűszerezzük, ha nem elég intenzív.Egy estére rakjuk hűtőbe, hogy összeérjen, másnap pedig hidegen fogyasszuk.