Villámgyors gazpacho

Ez az andalúziai, hidegen felszolgált leves a tavasz és a nyár slágere felfrissít, finom és jó ránézni.

Hozzávalók:

250g friss paradicsom

1 kígyóuborka fele

1 kaliforniai paprika

1 chili paprika

2 kisebb gerezd fokhagyma

1 evőkanál vörösborecet

1 evőkanál sűrített paradicsom

2dl paradicsomlé

1 lime fele (csak a leve)

oregano, só, bors ízlés szerint

Fotó: https://leaf.nutrisystem.com/summer-soup-recipes-gazpacho/

Elkészítés:

A paradicsomokat egy tálba teszem. Vizet forralok, ráöntöm a paradicsomokra, majd pár percig állni hagyom azokat. Közben megpucolom az uborkát és kockára vágom. Most visszatérek a paradicsomhoz. Hő hatására a héj könnyedén leválik, persze egy késsel azért segíthetünk a folyamatban. Amikor megpucoltuk a paradicsomot akkor ezt is és a paprikát is felkockázzuk.
Vegyünk elő egy turmixgépet. Tegyük bele a paradicsomot, az uborkát, a paprikát. Nyomjuk bele a fokhagymát, csavarjunk rá egy kis limeot. Ízesítsük a fűszerekkel (só, bors,oregano,vörösborecet, chilipaprika) és mixeljük össze. Mikor már elég homogén, tegyük bele a sűrített paradicsomot a paradicsomlevet és turmixoljuk tovább. Hamar megkapjuk a leves állagot. Kóstoljuk meg és ízlés szerint fűszerezzük, ha nem elég intenzív.Egy estére rakjuk hűtőbe, hogy összeérjen, másnap pedig hidegen fogyasszuk.