Újra hódít a zöld

A divat mindig, minden téren és minden évben változik. Bár 2017-ben a konyhai trendeknél nem figyelhető meg drasztikus fordulat, de azért a színek kezdenek átalakulni.

A minimál stílus még kedvelt, de már kezd visszaszorulni, a semleges szürkés és barnás árnyalatok mellé a melegebb színek is megérkeznek, ezen belül a zöld árnyalatai, az idei év lombzöld árnyalatán túl. A szürke továbbra is a legfontosabb szín marad, ami a legkülönfélébb árnyalatokban sorakozik a gyártói katalógusok oldalain. Emellett jelen van a réz több árnyalata ami már egyes konyhai gépen, polcok keretezésén, konzolmegoldásain, vagy masszív fogantyúkon köszön vissza.

A fa szerepe - színekben és anyagokban - töretlen, ami egységes képet ad a reggelizőpultokkal, étkezőgarnitúrákkal. A fekete felbukkan edények, kiegészítők, de komplett konyhák színeként is, ami talán első pillantásra szokatlan, de néhány kontrasztos színnel, vagy sok sárgás fénnyel lenyűgöző hatást kelt.. A nyitott felső polcok újra előtérbe kerülnek, a berendezésükkel az egyéniségünk jelenhet meg a konyhában, apró tároló- és konyhai eszközök, élő növények, fűszernövények formájában. A természetes hatás tovább fokozható a cserepes növényeken túl virágkompozíciók elhelyezésével, ami szezonálisan mindig változhat.

Így hogy a fűszernövényeket nem kell többé a spájzban rejtegetnünk a főzés is gyorsabbá válik, hiszen karnyújtásnyira van minden hozzávaló.

Felszabadított felületek

Sokszor vesszük észre, hogy a használni kívánt munkalap, vagy a konyhasziget szép lassan megtelik, a ritkábban használt tárgyakkal, eszközökkel, folyamatosan szűkül a munkaterületünk. A falra szerelt polcok, a megnövelt tárolási felület lehetőséget ad arra, hogy a sok apróság, az olajok, a papírtörlők, a teásdobozok ne foglalják az értékes felületet. A sok konyhai gép kábelrengetegéről ne is beszéljünk, ami nemcsak, hogy nem szép, de például a konyhasziget nyitott polcaiban sokkal jobb helyük van. Cél a megtisztított felület a kellemes környezet a főzéshez.

Több technológiai fejlesztés a konyhában

A technológia gyorsan fejlődik és betört a konyha világába is. A beépített monitorokon túl az integrált hangszórók

és intelligens világítási rendszerek bluetooth-on, wi-fi-n keresztül működtethetők, okostelefonunk segítségével. Egyes kávégépeket már az ágyból irányítva egy applokáció segítségével indíthatunk, és mire a konyhába érünk, már a kedvenc forró kávénk vár minket.

Már ez is álomszerű, de igazán tökéletes az lenne, ha kedvenc italunk valamilyen úton módon a hálószobába érkezne. Erre azonban még várnunk kell egy keveset, vagy felcsendülhet a jól ismert kérdés:

“Drágám, behoznád a kávét?”

Forrás: http://lakberinfo.hu