Diabetikus sütemény, maximális ízélmény.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 45 dkg kókuszcukor
- 10 dkg vaj
- 9 tojás
- 2 kk kakaópor
- 1 sütőpor
- 3 dl tej/kókusztej
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg diabetikus
- étcsokoládé
Elkészítése:
- A 8 tojássárgáját kikevertem 35 dkg kókuszcukorral. Azért használtam kókuszcukrot, mert ettől az édesítőtől a tészta íze enyhén mézes lesz.
- Apránként hozzáadtam 7 evőkanál forró vizet, a kakaót, a sütőport, 25 dkg lisztet kanalanként, végül a 8 tojás keményre felvert habját.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam. Nagyon vékonyan, hiszen a sütőportól úgyis feljön a tészta, másrészt két darabot fogunk a végén összeragasztani a krémmel.
- 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütöttem, majd hagytam kihűlni.
- Közben 10 dkg laktózmentes vajat habosra kevertem 8 dkg kókuszcukorral. 5 dkg lisztet, a maradék cukrot és egy egész tojást elkevertem a 3 dl laktózmentes tejjel, majd gőz fölött sűrű krémmé főztem. Hozzáadtam a vajas krémet.
- A kihűlt tésztából pogácsaszaggatóval karikákat készítettem, kettőt összeragasztottam a krémmel, majd az oldalát is bekentem. A végén kókuszreszelékbe forgattam.
- Ha akarjuk, a tetejét olvasztott diabetikus étcsokoládéval lekenhetjük. Ha valaki nagyon kókuszos ízt akar elérni, a laktózmentes tejet (vagy legalább a felét) helyettesítheti kókusztejjel is.
A receptet ITT találtuk.