Hólabda

  • a hét receptje
  • 2018.05.19
    06:00
  • Ahogy mi készítjük – Finomságok receptkönyve
Diabetikus sütemény, maximális ízélmény.

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 45 dkg kókuszcukor
  • 10 dkg vaj
  • 9 tojás
  • 2 kk kakaópor
  • 1 sütőpor
  • 3 dl tej/kókusztej
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg diabetikus
  • étcsokoládé

Elkészítése:

  • A 8 tojássárgáját kikevertem 35 dkg kókuszcukorral. Azért használtam kókuszcukrot, mert ettől az édesítőtől a tészta íze enyhén mézes lesz.
  • Apránként hozzáadtam 7 evőkanál forró vizet, a kakaót, a sütőport, 25 dkg lisztet kanalanként, végül a 8 tojás keményre felvert habját.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam. Nagyon vékonyan, hiszen a sütőportól úgyis feljön a tészta, másrészt két darabot fogunk a végén összeragasztani a krémmel.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütöttem, majd hagytam kihűlni.
  • Közben 10 dkg laktózmentes vajat habosra kevertem 8 dkg kókuszcukorral. 5 dkg lisztet, a maradék cukrot és egy egész tojást elkevertem a 3 dl laktózmentes tejjel, majd gőz fölött sűrű krémmé főztem. Hozzáadtam a vajas krémet.
  • A kihűlt tésztából pogácsaszaggatóval karikákat készítettem, kettőt összeragasztottam a krémmel, majd az oldalát is bekentem. A végén kókuszreszelékbe forgattam.
  • Ha akarjuk, a tetejét olvasztott diabetikus étcsokoládéval lekenhetjük. Ha valaki nagyon kókuszos ízt akar elérni, a laktózmentes tejet (vagy legalább a felét) helyettesítheti kókusztejjel is.

A receptet ITT találtuk.