Oroszkrémtorta

  • a hét receptje
  • 2018.05.12
    06:00
  • Ahogy mi készítjük – Finomságok receptkönyve
Tortaklasszikus, amitől szintén nem szabad megilyedni. Mi kipróbáltuk, bevált ;)

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 ek. liszt
  • 6. ek cukor
  • A krémhez:
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • fél dl rum vagy egy kevés
  • rumaroma
  • 10 dkg. mazsola
  • 4 dl tejszín
  • 1 ek. zselatin
  • A díszítéshez:
  • 2 dl tejszín
  • 1 kk. zselatin

Elkészítése:

  • A 6 tojásból, a 6 ek lisztből és a 6 ek cukorból piskótát sütök. Én úgy csinálom, hogy a tojásfehérjét kemény habbá verem, belekeverem apránként a cukrot és a tojássárgáját. Így keverem 10-15 percig, majd óvatosan beleforgatom a lisztet. Nagyon szépen feljön, és nem esik össze sütőpor nélkül sem. Kb. 180 fokos sütőben sütöm.
  • Most jöhet a krém: A pudingport a tejjel és a cukorral simára keverem, és lassú tűzön sűrűre főzöm. Belekeverem a vaníliás cukrot, a rumot és a mazsolát, majd hűlni hagyom.
  • A zselatint fél dl vízzel elkeverem, felmelegítem, és miután hűlt egy kicsit, a kemény habbá vert tejszínbe keverem. Lehet zselatinfix-szel is helyettesíteni.
  • Ebben az esetben úgy csinálom, ahogy a zselatinfix csomagolásán szerepel.
  • Végül a pudingos krémet és a tejszínhabot összevegyítem.
  • A piskótát 3 lapba vágom. Az elsőt belefektetem a tortaformába, rásimítom a krém harmadrészét, ráteszem a második lapot, szintén megkenem krémmel, majd jöhet a harmadik lap, és rákenem a maradék krémet. Ezt követően néhány órára, esetleg egy éjszakára a hűtőbe teszem, hogy megdermedjen.
  • Ha megdermedt, a tortakarikát leveszem, és kidíszítem a zselatinnal elkevert tejszínhabbal (ezt hasonlóan csinálom, mint a krém esetében).

A receptet ITT találtuk.