Tortaklasszikus, amitől szintén nem szabad megilyedni. Mi kipróbáltuk, bevált ;)
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 ek. liszt
- 6. ek cukor
- A krémhez:
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 4 dl tej
- fél dl rum vagy egy kevés
- rumaroma
- 10 dkg. mazsola
- 4 dl tejszín
- 1 ek. zselatin
- A díszítéshez:
- 2 dl tejszín
- 1 kk. zselatin
Elkészítése:
- A 6 tojásból, a 6 ek lisztből és a 6 ek cukorból piskótát sütök. Én úgy csinálom, hogy a tojásfehérjét kemény habbá verem, belekeverem apránként a cukrot és a tojássárgáját. Így keverem 10-15 percig, majd óvatosan beleforgatom a lisztet. Nagyon szépen feljön, és nem esik össze sütőpor nélkül sem. Kb. 180 fokos sütőben sütöm.
- Most jöhet a krém: A pudingport a tejjel és a cukorral simára keverem, és lassú tűzön sűrűre főzöm. Belekeverem a vaníliás cukrot, a rumot és a mazsolát, majd hűlni hagyom.
- A zselatint fél dl vízzel elkeverem, felmelegítem, és miután hűlt egy kicsit, a kemény habbá vert tejszínbe keverem. Lehet zselatinfix-szel is helyettesíteni.
- Ebben az esetben úgy csinálom, ahogy a zselatinfix csomagolásán szerepel.
- Végül a pudingos krémet és a tejszínhabot összevegyítem.
- A piskótát 3 lapba vágom. Az elsőt belefektetem a tortaformába, rásimítom a krém harmadrészét, ráteszem a második lapot, szintén megkenem krémmel, majd jöhet a harmadik lap, és rákenem a maradék krémet. Ezt követően néhány órára, esetleg egy éjszakára a hűtőbe teszem, hogy megdermedjen.
- Ha megdermedt, a tortakarikát leveszem, és kidíszítem a zselatinnal elkevert tejszínhabbal (ezt hasonlóan csinálom, mint a krém esetében).
A receptet ITT találtuk.