Rakott feketekenyér desszert

  • a hét receptje
  • 2018.05.06
    06:00
  • Ahogy mi készítjük – Finomságok receptkönyve
Ez egy ősi lett desszert. Elrontani lehetetlen!

Hozzávalók:

  • 1 vekni fekete kenyér
  • áfonya lekvár
  • 300 ml habtejszín
  • 1 ek cukor
  • fahéj
  • 6-8 db savanykás alma

Elkészítése:

  • Az almát megmossunk, tepsibe tesszük, megszurkáljuk (robbanás megelőzésként) és beteszünk 180C-ra felmelegített sütőbe.
  • Addig a kenyeret összemorzsoljuk vagy lereszeljük és összekeverjük fahéjjal. A tejszínt kis cukorral felverjük.
  • A megsült és kihűlt almát lehámozzunk, és kivesszük a magházat.
  • A sütésből megmaradt „almalevet” belekeverjük a kenyérmasszába.
  • Egy tálba a kenyér réteggel kezdve rakjuk egymásra: kenyér, alma, tejszín, kenyér lekvár, tejszín, stb. Az utolsó réteg kenyér legyen.
  • A kész desszertet tegyünk pár órára hűtőbe összeérni.
  • Ez egy ősi lett desszert. Elrontani lehetetlen!

A receptet ITT találtuk.