Ez egy ősi lett desszert. Elrontani lehetetlen!
Hozzávalók:
- 1 vekni fekete kenyér
- áfonya lekvár
- 300 ml habtejszín
- 1 ek cukor
- fahéj
- 6-8 db savanykás alma
Elkészítése:
- Az almát megmossunk, tepsibe tesszük, megszurkáljuk (robbanás megelőzésként) és beteszünk 180C-ra felmelegített sütőbe.
- Addig a kenyeret összemorzsoljuk vagy lereszeljük és összekeverjük fahéjjal. A tejszínt kis cukorral felverjük.
- A megsült és kihűlt almát lehámozzunk, és kivesszük a magházat.
- A sütésből megmaradt „almalevet” belekeverjük a kenyérmasszába.
- Egy tálba a kenyér réteggel kezdve rakjuk egymásra: kenyér, alma, tejszín, kenyér lekvár, tejszín, stb. Az utolsó réteg kenyér legyen.
- A kész desszertet tegyünk pár órára hűtőbe összeérni.
- Ez egy ősi lett desszert. Elrontani lehetetlen!
A receptet ITT találtuk.