A klasszikusokat mindig érdemes újraértelmezni. Próbálja ki Ön is!
Hozzávalók:
- 6 db közepes krumli
- 1 bögre rizs
- 5-6 db tojás
- 3 db debreceni kolbász
- 10 dkg császár szalonna
- 1-2 fej közepes hagyma
- 10 dkg reszelhető sajt
- 1 tejföl
- petrezselyem
- fűszerek: só, bors, paprika,
- mustár (egy kis ételízesítő)
Elkészítése:
- A hagymát apróra vágom, néha egy kis paprikával is vegyítem.
- Ezt jól megpárolom tükrösre. Amikor már majdnem jó, hozzáadom a lekarikázott és kockázott debrecenit illetve a szalonnát.
- Megfűszerezem az összes fűszerrel, amelyeket említettem, s a legvégén tetszés szerinti mustárt is keverek hozzá, majd pedig egy kis tejföllel elkeverem. Ezzel egyidejűleg megfőzöm a krumplit a rizst és a tojásokat, majd megpucolom és felszeletelem.
- Amikor ezzel elkészültem egy üvegedénybe öntök egy picit olajat vagy kivajazom és elkezdem rakni. Krumplival kezdem, majd rizst teszek, s erre öntöm az elkészült kolbászos/hagymás/tejfölös részt valamint rárakom a tojáskarikákat.Az egészet betakarom a maradék krumlival, leöntöm tejföllel, ráreszelem a sajtot és mehet a sütőbe.
- Kb. 25-30 perc múlva, amikor az illata már bekúszott a szobákba, megérkeznek az érdeklődő tekintetek is, s lesik, mi készül a sütőben.
A receptet ITT találtuk.