Rakott krumpli másként

  • a hét receptje
  • 2018.04.14
    06:00
  • Ahogy mi készítjük – Finomságok receptkönyve
A klasszikusokat mindig érdemes újraértelmezni. Próbálja ki Ön is!

Hozzávalók:

  • 6 db közepes krumli
  • 1 bögre rizs
  • 5-6 db tojás
  • 3 db debreceni kolbász
  • 10 dkg császár szalonna
  • 1-2 fej közepes hagyma
  • 10 dkg reszelhető sajt
  • 1 tejföl
  • petrezselyem
  • fűszerek: só, bors, paprika,
  • mustár (egy kis ételízesítő)

Elkészítése:

  • A hagymát apróra vágom, néha egy kis paprikával is vegyítem.
  • Ezt jól megpárolom tükrösre. Amikor már majdnem jó, hozzáadom a lekarikázott és kockázott debrecenit illetve a szalonnát.
  • Megfűszerezem az összes fűszerrel, amelyeket említettem, s a legvégén tetszés szerinti mustárt is keverek hozzá, majd pedig egy kis tejföllel elkeverem. Ezzel egyidejűleg megfőzöm a krumplit a rizst és a tojásokat, majd megpucolom és felszeletelem.
  • Amikor ezzel elkészültem egy üvegedénybe öntök egy picit olajat vagy kivajazom és elkezdem rakni. Krumplival kezdem, majd rizst teszek, s erre öntöm az elkészült kolbászos/hagymás/tejfölös részt valamint rárakom a tojáskarikákat.Az egészet betakarom a maradék krumlival, leöntöm tejföllel, ráreszelem a sajtot és mehet a sütőbe.
  • Kb. 25-30 perc múlva, amikor az illata már bekúszott a szobákba, megérkeznek az érdeklődő tekintetek is, s lesik, mi készül a sütőben.

A receptet ITT találtuk.