Rozskenyér

  • a hét receptje
  • 2018.04.29
    06:00
  • Ahogy mi készítjük – Finomságok receptkönyve
Sokan vagyunk, akik elégedetlenek a kenyérgyártók termékeivel. Vegyük saját kezünkbe a sorsunk.

Hozzávalók:

  • 4 dl víz
  • 4 dl fehér liszt
  • 4 dl teljes őrlésű rozsliszt
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 3 mokkáskanál só
  • 1 zacskós élesztő
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 mokkáskanál őrölt
  • kömény

Elkészítése:

  • Érdemes kenyérsütőgépben dagasztani, de a nélkül is dagasztható.
  • A felsorolás sorrendjében a kenyérsütőgépbe teszem a hozzávalókat. A fontos, hogy az élesztőt a cukorra kell tenni, nem a sóra.
  • Ha megkelt, vízes kézzel kicsit átgyúrom, sütőpapíros tepsire teszem vekni formára formázva és vizes késsel 3 db. vágást csinálok.
  • 200 fokon sütöm előmelegített sütőben. A sütő aljára jénaiban vizet teszek, hogy ne száradjon ki.
  • Kb 40 perc alatt sül meg, 40-50 dkg kenyér lesz belőle.

A receptet ITT találtuk.