Piskótatekercs

  • a hét receptje
  • 2018.04.22
    06:00
  • Ahogy mi készítjük – Finomságok receptkönyve
Sem a bolti, sem a cukrászdai psikótatekercsek nem tudják hozni azt az ízvilágot, amikor te magad készíted el ezt a közkedvelt finomságot.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 tojás - ketté választva a fehérje és a sárgája
  • fél citrom reszelt héja
  • pár csepp citromlé
  • 5 ek. egészséges cukor
  • 5 ek. teljes kiőrlésű
  • tönkölybúzaliszt
  • 1 tk. szódabikarbóna vagy sütőpor
  • csipetnyi só

A tészta megkenéséhez:

  • 5 ek. gyümölcslekvár

Elkészítése:

  • Először felvertem az 5 tojás fehérjét néhány csepp citromlével, szép keményre.
  • Az 5 tojás sárgáját habosra kevertem az 5 ek. nyírfacukorral
  • A teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztben elkevertem a szódabikarbónát és a sót
  • Apránként - nagyon óvatos keverés mellett, felváltva - a nyírfacukros masszába kevertem a tojáshabot és szitáltam a lisztet.
  • Beleöntöttem a sütőpapíros tepsibe, óvatosan elegyengettem és betettem a sütőbe. 8-10 percig
  • teljes lángon sütöttem, aztán fél-takarékra vettem a lángot és még 6-8 percig hagytam sülni.
  • Amíg sült, benedvesítettem egy tiszta konyharuhát és jól kicsavarva az asztalra terítettem. Kb. 15-18 perc múlva kivettem a tésztát, tűpróbával ellenőriztem, hogy átsült-e.
  • A kész piskótalapot ráborítottam a nedves konyharuhára, lehúztam a sütőpapírt és nagyon finom mozdulatokkal - a ruhával együtt - feltekertem. Néhány perc múlva kitekertem a konyharuhából és megkentem eperlekvárral.

A receptet ITT találtuk.