Újabb egyszerű édességet ajánlunk. Könnyű a gyomornak és kezdők is bátran nekiállhatnak, a siker garantált lesz.
Hozzávalók:
- 2 egész tojás
- 10 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 2 dl tej
- kimagozott meggy
Elkészítése:
- A tojásokat habosra keverjük a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, diót, lisztet, sütőport és a tejet.
- Kivajazott kilisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, tetejére ízlés szerint meggyet szórunk, és úgy sütjük, mint a piskótát.
- Előmelegített sütőben sütjük kb 200 fokon, 15-30 perc sütési idő.
- Szűrj bele egy villát és ha már nem ragad, akkor kész a sütike.
- Gyakorlatilag amíg a sütő bemelegszik, a süti előkészítése is megtörténik.
- Kihűlve szépen szelhető. Rombusz alakra vágva a tálalása is gusztusos lesz nem csak a kinézete.
A receptet ITT találtuk.