Meggyes piskótás finomság

  • a hét receptje
  • 2018.04.28
    06:00
  • Ahogy mi készítjük – Finomságok receptkönyve
Újabb egyszerű édességet ajánlunk. Könnyű a gyomornak és kezdők is bátran nekiállhatnak, a siker garantált lesz.

Hozzávalók:

  • 2 egész tojás
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 2 dl tej
  • kimagozott meggy

Elkészítése:

  • A tojásokat habosra keverjük a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, diót, lisztet, sütőport és a tejet.
  • Kivajazott kilisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, tetejére ízlés szerint meggyet szórunk, és úgy sütjük, mint a piskótát.
  • Előmelegített sütőben sütjük kb 200 fokon, 15-30 perc sütési idő.
  • Szűrj bele egy villát és ha már nem ragad, akkor kész a sütike.
  • Gyakorlatilag amíg a sütő bemelegszik, a süti előkészítése is megtörténik.
  • Kihűlve szépen szelhető. Rombusz alakra vágva a tálalása is gusztusos lesz nem csak a kinézete.

A receptet ITT találtuk.