Kakaós csiga

  • a hét receptje
  • 2018.04.21
    06:00
  • Ahogy mi készítjük – Finomságok receptkönyve
A kakaóscsiga első hallásra macerásnak tűnhet. De nem ezzel a recepttel!

Hozzávalók:

  • 830 g liszt
  • 2 egész tojás
  • 1 dl olaj
  • 8 e.k. cukor
  • 1 csipet só
  • 12,5 dkg margarin
  • instant élesztő
  • 0,5 l tej
  • 3 e.k. porcukor

Töltelék:

  • 5 púpozott
  • e.k. kakaópor 20 dkg
  • cukor

Elkészítése:

  • Megkelesztem a tésztát.
  • Kelni hagyom és négyzet alakúra nyújtom.
  • Behinteni egyenletesen a töltelékporral, és feltekrem.
  • 2-3 cm-es darabokra szelem és sütőpapíton 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütöm.

A receptet ITT találtuk.