Hajtogatós sajtos pogácsa

  • a hét receptje
  • 2018.04.15
    06:00
  • Ahogy mi készítjük – Finomságok receptkönyve
Ahány ház annyi pogácsa recept. Ha te még nem találtad meg az igazit, itt az ideje kipróbálni ezt a remeket!

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg olvasztott margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg élesztő
  • 2 kanál cukor
  • 3 dl tej
  • 2 teáskanál só

A tetejére:

  • 1 tojássárgája
  • 15-20 dkg reszelt füstölt
  • edami sajt

Elkészítése:

  • Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben.
  • A lisztet összemorzsoljuk az olvasztott margarinnal és a sóval, utána összegyúrjuk a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel.
  • Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  • Kinyújtjuk és háromszor hajtogatjuk, a hajtogatások között 30 percig pihentetjük.
  • Amikor végeztünk az utolsó hajtogatással is, kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk reszelt sajttal majd apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  • Miután a tepsibe tettük, még 30 percig kelesztjük.
  • Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük.

A receptet ITT találtuk.