Recept: Sajtos tepsis karaj paprikásan

Egyszerű, gyors és finom étel, ami nem igényel nagy konyhatudást. Érdmes kipróbálni a receptneked.hu legújabb remekét.

Elkészítése:

  • A megtisztított húst vékonyra klopfoljuk és olajjal kikent nagyobb tepsibe fektetjük egymás mellé.
  • Minden szeletet egy borsónyi csemege paprikakrémmel bedörzsölünk és megszórjuk egy kevés sóval és őrölt borssal.
  • Rákanalazzuk a tejfölt, elkenjük rajta, majd bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.
  • Előmelegített sütőbe toljuk, ahol alufóliával lefedve kb. 30 percet puhítjuk 200 fokon (érdemes egy villával megszúrni, hogy a hús kellőképpen megpuhult-e), majd a fóliát levéve addig sütjük, míg a sajt világosra pirul. Ez kb. 30 perc.

Hozzávalók:

  • 8 közepes szelet karaj
  • 2 ek olaj
  • 8 borsónyi csemege paprikakrém
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 20 dkg tejföl
  • 15 dkg trappista sajt

A recept forrása ITT található.