Pap Krisztián, a Magyar Ízek Alapítvány elnöke, a rendezvény főszervezője a műsorban elmondta, hogy a gasztronómiai seregszemle középpontjában a húsvét közeledtével a sonkák és sertéshústermékek állnak.
Felsorolása szerint a mustrán az ünnepi sonkák, kolbászok egész sora mellett lesznek sajtok, borok, pálinkák, csokoládék, zöldségkrémek, gombakészítmények, mézek, lekvárok, tésztafélék, fűszerek, vad- és haláru, szörpök. Emellett határon túli ízek és főzőbemutató is várja az érdeklődőket.
Mint mondta, az ingyenesen látogatható rendezvényen csaknem 85 kiállító mintegy 500 termékkel mutatkozik be. A vásárra javarészt olyan őstermelők jönnek, akik a termékeiket piacokon, helyi boltokban értékesítik, nincsenek jelen a nagyáruházak polcain.
Az esemény két napja alatt folyamatosan kóstolók, gyermekelőadások, zenei programok és gasztronómiai bemutatók várják az érdeklődőket - ismertette a programot a főszervező.