A tendencia gyorsan erősödik: 2015-ben 46 aranyérmes termékkel, egy évvel később már világbajnok Blanc de Blancs pezsgővel dicsekedhettek az angolok. Az új trendeket a magyar szakmabeliek sem hagyják figyelmen kívül, akiknek áprilisban a pezsgő-világbajnokság alapítója, Tom Stevenson tart kóstolóval egybekötött előadást az angol pezsgőforradalomról.
A klímaváltozásnak köszönhetően az elmúlt években több új szereplő is megjelent a világ pezsgőpiacán. Az utóbbi időben a legmeglepőbb sikereket az angol pezsgőtermelők érték el, akik 2014-ben még 59, 2017-ben már 89 tétellel neveztek a pezsgők világbajnokságán. Van okuk a lelkesedésre, hiszen 2017-ban az angol Hattingley 2011-es évjáratos Blancs de Blancs (Magnum) pezsgője a kategóriában a francia vetélytársait is maga mögé utasítva lett a világbajnok blanc de blancs.
Az Egyesült Királyságban ma már több mint 500 szőlőskert van 2330 hektáron, ami több mint kétszerese a tíz évvel ezelőtti számnak. A pezsgők a bortermelés 66 százalékát adják. A legnépszerűbb szőlőfajták pezsgőkészítéshez a Champagne régióban is használt chardonnay, pinot noir és pinot meunier. Bár az időjárás nem mindig kedvez az angol pezsgő sikerének, a champagne-hoz képest megfizethető az angol pezsgő ára: a győztes Hattingley 2011 Blancs de Blancs normál üveg 33 font (12 000 Ft).
A brit újdonságokat idén áprilisban Magyarországon is meg lehet kóstolni egy előadás keretében, amelyet Tom Stevenson, a pezsgő-világbajnokság alapítója tart április 6-án reggel a Várkert Bazárban, a VinCE Budapest Wine Show-n. Stevensont a champagne legnagyobb szakértőjének tartják, az általa alapított The Champagne & Sparkling Wine World Championshipset 2014 óta rendezik meg évente.