Recept: Zöldséges töltött csirkemell

Egészséges, gyors, egyszerű és nagyszerű.

A csirkemell örök Jolly Joker, ezúttal zöldséggel bolondították meg a receptneked.hu csapata.

Elkészítés:

  • A paprikákat kockára, a hagymát és az újhagymát karikára vágom, a cukkinit nagy lukú sajtreszelőn lereszelem és a kukoricaolajon megpárolom.
  • Ha a zöldségek elérték a megfelelő állagot – már megpárolódott, de még roppan – leveszem a tűzhelyről, egy tálba öntöm és kikeverem a krémsajttal, majd megszórom a reszelt sajttal, az aprított tárkonnyal és alaposan összekeverem.
  • A csirkemellet félbe vágom, alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm és félbe vágom, hogy egy kis oldalzsebet kapjak, amibe bele tudom tölteni a tölteléket.
  • A másik három fél csikremellel is hasonlóan járok el, majd egy tűzálló tálba sorakoztatom őket, a tetejüket megszórom reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 40 perc alatt készre sütöm.
  • Friss salátával, barnarizzsel kínálom.

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell filé
  • 2 ek magyaros kukoricaolaj
  • 1/2 piros kaliforniai paprika
  • 1/2 sárga kaliforniai paprika
  • 1/2 zöld kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kissebb bébicukkini
  • 3 szál újhagyma
  • 12 dkg laktózmentes krémsajt
  • 10 dkg laktózmentes reszeltsajt + a szóráshoz
  • Ízlés szerint só, bors és friss tárkony