Könnyed és kímélő étel, fogyókúrások figyelmébe külön ajánlva.
Elkészítése:
- A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és forrásban levő sós vízben 3-4 percig előfőzzük. A főzővízbe tegyünk egy csipetnyi citromsót.
- Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
- A tojást feltörjük, egy keverőtálba rakjuk, majd habosra verjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a joghurtot, a sajtot, a zsemlemorzsát (egy kicsit félreteszünk a tepsi szórásához). Adunk hozzá ízlés szerint sót, kb. 2 csipetnyit és jól elkeverjük.
- A sütőformát kiolajazzuk és megszórjuk a zsemlemorzsával.
- Leszűrjük a karfiolt és a főzőléből kb. 2 evőkanálnyit tegyünk a tejfölös masszába.
- Belerendezzük a karfiolrózsát a kerámia tepsibe (vagy jénaiba), majd nyakon öntjük a masszával. A tetejére helyezzük a mini mozzarellákat, a paradicsomot, és betesszük a sütőbe.
- 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük (alsó-felső sütés, a végén 5 percig légkeveréses fokozat).
Hozzávalók:
- 1 kisebb karfiol (500 gramm)
- 2 dl 12%-os tejföl
- 1 dl joghurt
- 1 csomag mini mozzarella
- 3 ek reszelt füstölt, csípős paprikás sajt
- 1 tojás
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 ek olaj
- só ízlés szerint
- 1 csipetnyi citromsó
- 1-2 koktél paradicsom