Könnyed és kímélő étel, fogyókúrások figyelmébe külön ajánlva.
		
		Elkészítése:
- A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és forrásban levő sós vízben 3-4 percig előfőzzük. A főzővízbe tegyünk egy csipetnyi citromsót.
 - Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
 - A tojást feltörjük, egy keverőtálba rakjuk, majd habosra verjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a joghurtot, a sajtot, a zsemlemorzsát (egy kicsit félreteszünk a tepsi szórásához). Adunk hozzá ízlés szerint sót, kb. 2 csipetnyit és jól elkeverjük.
 - A sütőformát kiolajazzuk és megszórjuk a zsemlemorzsával.
 - Leszűrjük a karfiolt és a főzőléből kb. 2 evőkanálnyit tegyünk a tejfölös masszába.
 - Belerendezzük a karfiolrózsát a kerámia tepsibe (vagy jénaiba), majd nyakon öntjük a masszával. A tetejére helyezzük a mini mozzarellákat, a paradicsomot, és betesszük a sütőbe.
 - 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük (alsó-felső sütés, a végén 5 percig légkeveréses fokozat).
 
Hozzávalók:
- 1 kisebb karfiol (500 gramm)
 - 2 dl 12%-os tejföl
 - 1 dl joghurt
 - 1 csomag mini mozzarella
 - 3 ek reszelt füstölt, csípős paprikás sajt
 - 1 tojás
 - 2 ek zsemlemorzsa
 - 1 ek olaj
 - só ízlés szerint
 - 1 csipetnyi citromsó
 - 1-2 koktél paradicsom
 
