Egyedülálló fintech edukációs kampány indult

A fintech szektorban egyedülálló módon több hónapos edukációs social média kampányt indított az Egy Digitális Jövőért Nonprofit Kft. A nagyszabású szemléletformáló kampány célja, hogy alapvető és nélkülözhetetlen információkat adjon közérthető módon az egyre többet hallott fintech témakörről.

Az Egy Digitális Jövőért Nonprofit Kft. múlt év végén indította el a Fintech Világa online tudásportálját, melynek fő célja, hogy bemutassa a világ vezető fintech megoldásait, összefogja azokat az információkat, amelyek átfogó képet adnak a fintech szektor jelentőségéről, vitathatatlan térhódításáról, így a szakmabeliek és az érdeklődők számára megbízható, hiteles forrást adjon a tájékozódásra, ismeretszerzésre.

Talán még ennél is lényegesebb az a törekvés, hogy ebben, a rövid idő alatt kialakult szektorban és a hihetetlen mennyiségű új információ közt segítsen eligazodni. Ezzel a céllal születtek meg a saját készítésű videók, melyek közérthető animációk mentén, infografikákkal, narrációval, könnyen emészthető, rövid, figyelemfelkeltő tartalmakkal segítik a tájékozódást.

Fontos kiemelni, hogy a fintech újítások nem csak azokat érintik, akik érdeklődnek is irántuk. Ma már részét képezik a mindennapjainknak, ezért szükséges az információkat megfelelő definíciókkal párosítani és olyan közérthető tartalmakat készíteni, amelyek segítségével bárki lépést tarthat az egyre gyorsabb digitalizációval és a technológiai alapokra fektetett pénzügyi szolgáltatásokkal.

„Büszkék vagyunk rá, hogy edukációs céllal készített videóink egyedülállóak a magyar fintech szektorra nézve, valamint arra, hogy sorozatunk az első ilyen jellegű tartalomnak számít.

Közel 20 videó született eddig a legalapvetőbb fintech fogalmakat körüljárva. A videókat egy social média kampány keretében juttatjuk el a célközönségünkhöz, melyet február 1-jén a kora esti órákban indítottunk el.” – közölte Suppan Márton, a projekt vezetője. Emellett napi 4-5 aktuális hír, további videók, podcastek és más érdekességek publikálása szerepel a tervek közt. Érdemes lesz hát figyelemmel kísérni a Fintech Világa technológiai portálját, a fintech.hu-t, valamint a hozzá tartozó Facebook és Instagram oldalakat is.