Egy kicsit bonyolultabb fogás, de megéri a fáradozást ez az ízes, szaftos, s kreatív fogás, amit a receptneked.hu oldalán találtunk.
Elkészítése: (a receptet ITT találtuk)
- A hagymákat megtisztítom és feldarabolom.
- A húst 4 nagyobb szeletre vágom és mindkét oldalát bekenem mustárral, majd hagyom állni jó fél órát (több ideig is lehet).
- Egy serpenyőben felhevítem az étolajat, majd a húsok mindkét oldalát átsütöm, majd papírtörlőre szedem.
- Egy nagy edénybe átöntöm a megmaradt olajat és erre teszem rá a hagymákat. Kevergetem míg arany színű nem lesz, ekkor beleteszem a hússzeleteket, majd annyi vízzel felöntöm, ami jól ellepi, majd borssal és ételízesítővel fűszerezem és fedő alatt puhára párolom.
- Ha kell, akkor pótolom a vizet alatta.
- Ha a hús megpuhult, akkor a szaftból kiszedem, majd a visszamaradt hagymás szaftot botmixerrel pürésítem.
- Ekkor visszateszem a húsokat és az egészet összeforralom.
- A körethez a zsemléket kis kockákra vágom és forró sütőben megpirítom.
- A vajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát és a finomra aprított petrezselyemzöldet.
- A tojásokat a tejjel és a liszttel csomómentesre keverem, sózom, borsozom, majd hozzáadom a dinsztelt hagymát és a zsemlekockákkal alaposan összekeverem.
- A masszát 1 rúdra vagy 2 egyenlő részre osztva, rúd alakúra formálva kiolajozott tepsibe, olajjal megkent fóliára teszem. Feltekerem és 180 fokon kb 20-25 percig sütöm. A fóliát levéve addig sütöm, amíg el nem kezd pirulni a teteje.
- Kihűlve, szeletekre vágva a szaftos hússal tálalom.
Hozzávalók:
Sülthöz:
- 80 dkg tarja
- 3 ek mustár
- bors ízlés szerint
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 evőkanál házi ételízesítő
Az elősütéshez:
- 2 dl étolaj
Szalvétagombóchoz:
- 4 szikkadt zsemle
- 4 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 20 dkg liszt
- só, bors