Mustáros tarjasült szalvétagombóccal

Egy kicsit bonyolultabb fogás, de megéri a fáradozást ez az ízes, szaftos, s kreatív fogás, amit a receptneked.hu oldalán találtunk.

Elkészítése: (a receptet ITT találtuk)

  • A hagymákat megtisztítom és feldarabolom.
  • A húst 4 nagyobb szeletre vágom és mindkét oldalát bekenem mustárral, majd hagyom állni jó fél órát (több ideig is lehet).
  • Egy serpenyőben felhevítem az étolajat, majd a húsok mindkét oldalát átsütöm, majd papírtörlőre szedem.
  • Egy nagy edénybe átöntöm a megmaradt olajat és erre teszem rá a hagymákat. Kevergetem míg arany színű nem lesz, ekkor beleteszem a hússzeleteket, majd annyi vízzel felöntöm, ami jól ellepi, majd borssal és ételízesítővel fűszerezem és fedő alatt puhára párolom.
  • Ha kell, akkor pótolom a vizet alatta.
  • Ha a hús megpuhult, akkor a szaftból kiszedem, majd a visszamaradt hagymás szaftot botmixerrel pürésítem.
  • Ekkor visszateszem a húsokat és az egészet összeforralom.
  • A körethez a zsemléket kis kockákra vágom és forró sütőben megpirítom.
  • A vajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát és a finomra aprított petrezselyemzöldet.
  • A tojásokat a tejjel és a liszttel csomómentesre keverem, sózom, borsozom, majd hozzáadom a dinsztelt hagymát és a zsemlekockákkal alaposan összekeverem.
  • A masszát 1 rúdra vagy 2 egyenlő részre osztva, rúd alakúra formálva kiolajozott tepsibe, olajjal megkent fóliára teszem. Feltekerem és 180 fokon kb 20-25 percig sütöm. A fóliát levéve addig sütöm, amíg el nem kezd pirulni a teteje.
  • Kihűlve, szeletekre vágva a szaftos hússal tálalom.

Hozzávalók:

Sülthöz:

  • 80 dkg tarja
  • 3 ek mustár
  • bors ízlés szerint
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 evőkanál házi ételízesítő

Az elősütéshez:

  • 2 dl étolaj

Szalvétagombóchoz:

  • 4 szikkadt zsemle
  • 4 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • só, bors