Csőben sült csirkemell recept

Isteni finom és gyors fogás csirkemellből, amivel sosem lőhetsz mellé ha vendégeket fogadsz.

Elkészítés:

  • A csirkemellet szeletekre vágom, fűszerezem (saját keveréket használok, só, bors, fokhagyma granulátum) megforgatom a lisztben és hirtelen átsütöm mindkét oldalát, majd egy jénai aljára rakosgatom.
  • A visszamaradt olajon megpirítom az egész gombákat 2 db kivételével, és a húsra rakom.
  • Közben a hagymát félfőre vágom lepirítom, erre jön a maradék gomba apróra vágva, majd a répa, jól összepirítom ezt is fűszerezem.
  • A hús tetején egyenletesen elosztom, felöntöm a főzőtejszínnel lefedem, és 30 percig sütöm 200 fokon. Ekkor a tetejére teszem a sajtot még addig sütöm amíg aranybarna lesz.
  • Vegyes zöld salátával és joghurt öntettel tálalom

ozzávalók 4 személyre:

  • 2 db csirkemell filé
  • 1 kg nagy méretű gomba
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • 2 db nagy mozzarella golyó
  • 5 dkg parmezán
  • 1 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj

A recept forrása ITT található.