Isteni finom és gyors fogás csirkemellből, amivel sosem lőhetsz mellé ha vendégeket fogadsz.
Elkészítés:
- A csirkemellet szeletekre vágom, fűszerezem (saját keveréket használok, só, bors, fokhagyma granulátum) megforgatom a lisztben és hirtelen átsütöm mindkét oldalát, majd egy jénai aljára rakosgatom.
- A visszamaradt olajon megpirítom az egész gombákat 2 db kivételével, és a húsra rakom.
- Közben a hagymát félfőre vágom lepirítom, erre jön a maradék gomba apróra vágva, majd a répa, jól összepirítom ezt is fűszerezem.
- A hús tetején egyenletesen elosztom, felöntöm a főzőtejszínnel lefedem, és 30 percig sütöm 200 fokon. Ekkor a tetejére teszem a sajtot még addig sütöm amíg aranybarna lesz.
- Vegyes zöld salátával és joghurt öntettel tálalom
ozzávalók 4 személyre:
- 2 db csirkemell filé
- 1 kg nagy méretű gomba
- 2 db közepes sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- 2 db nagy mozzarella golyó
- 5 dkg parmezán
- 1 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
- 1 evőkanál liszt
- olaj
A recept forrása ITT található.