Recept: Borított csirkecomb

Csikecomb újragondolva. Egy óra alatt elkészíthető könnyű, egészséges és laktató fogás, ami egy kis kreativitással bármikor újragondolható.

Elkészítése:

  • A combokat lebőrözzük és kicsontozzuk, lehetőleg úgy, hogy a hús egyben maradjon.
  • A tenyérnyi darabokat enyhén kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk, és hűtőbe tesszük.

Ragu készítése:

  • A zöldségekből és baconből ragut készítünk, ehhez keresztben centis csíkokra vágjuk a bacont, és 2 ek zsíron megfuttatjuk.
  • Hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát a zöldjével együtt, és tovább pároljuk.
  • A gombát kockára vágjuk, és a hagymához adjuk. Megszórjuk borsikafűvel, borssal, megsózzuk, és addig pároljuk, amíg a saját leve elfő.
  • Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott cukkinit, elkeverjük, és levesszük a tűzről. A cukkinit nem pároljuk meg, mert majd megsül a hússal együtt a sütőben, és annyi levet ereszt, hogy a tepsibe nem kell külön folyadékot tenni.

Összeállítás:

  • Egy serpenyőben megforrósítjuk a maradék olajat, és a húsok mindkét oldalát megpirítjuk picit, majd egy tepsi aljára sorakoztatjuk, és a sült olajjal meglocsoljuk.
  • Ráborítjuk a ragut, és egyenletesen elrendezzük a húson, majd meglocsoljuk a tejszín, tejföl, tojás, oregáno és fél adag reszelt sajt keverékével.
  • Tetejére rászórjuk a maradék reszelt sajtot, és 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük. 40 percig a sütő aljában sütjük, majd feltesszük a felső rácsra, hogy a sajt megpiruljon a tetején.
  • Vegyes körettel, vajas tört krumplival és párolt rizzsel tálalhatjuk.

Hozzávalók:

  • 10 egész csirkecomb
  • 70 dkg gomba
  • 2 cukkini
  • 10 dkg bacon, szeletelt
  • 2 csomó újhagyma
  • 4 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
  • 1 tk borsikafű (csombor)
  • 1 tk oregáno
  • 5 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 10 dkg sajt
  • frissen őrölt bors

A recept forrása ITT található.