Csikecomb újragondolva. Egy óra alatt elkészíthető könnyű, egészséges és laktató fogás, ami egy kis kreativitással bármikor újragondolható.
Elkészítése:
- A combokat lebőrözzük és kicsontozzuk, lehetőleg úgy, hogy a hús egyben maradjon.
- A tenyérnyi darabokat enyhén kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk, és hűtőbe tesszük.
Ragu készítése:
- A zöldségekből és baconből ragut készítünk, ehhez keresztben centis csíkokra vágjuk a bacont, és 2 ek zsíron megfuttatjuk.
- Hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát a zöldjével együtt, és tovább pároljuk.
- A gombát kockára vágjuk, és a hagymához adjuk. Megszórjuk borsikafűvel, borssal, megsózzuk, és addig pároljuk, amíg a saját leve elfő.
- Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott cukkinit, elkeverjük, és levesszük a tűzről. A cukkinit nem pároljuk meg, mert majd megsül a hússal együtt a sütőben, és annyi levet ereszt, hogy a tepsibe nem kell külön folyadékot tenni.
Összeállítás:
- Egy serpenyőben megforrósítjuk a maradék olajat, és a húsok mindkét oldalát megpirítjuk picit, majd egy tepsi aljára sorakoztatjuk, és a sült olajjal meglocsoljuk.
- Ráborítjuk a ragut, és egyenletesen elrendezzük a húson, majd meglocsoljuk a tejszín, tejföl, tojás, oregáno és fél adag reszelt sajt keverékével.
- Tetejére rászórjuk a maradék reszelt sajtot, és 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük. 40 percig a sütő aljában sütjük, majd feltesszük a felső rácsra, hogy a sajt megpiruljon a tetején.
- Vegyes körettel, vajas tört krumplival és párolt rizzsel tálalhatjuk.
Hozzávalók:
- 10 egész csirkecomb
- 70 dkg gomba
- 2 cukkini
- 10 dkg bacon, szeletelt
- 2 csomó újhagyma
- 4 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
- 1 tk borsikafű (csombor)
- 1 tk oregáno
- 5 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
- 2 dl tejföl
- 2 tojás
- 10 dkg sajt
- frissen őrölt bors
- só
A recept forrása ITT található.