Kínai pirított tészta csirkével recept

A kínai tészta semmihez sem hasonlítható ízélményt kínál. A nosalty receptjével már otthon is élvezheted a távoli ország egyik legismertebb fogását.

elkészítés

  • A száraz, tojásos tésztát felöntjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi, lefedjük, és állni hagyjuk 10 percig.
  • Az olajat egy nagy serpenyőben vagy wokban felhevítjük, és ha már forró, beletesszük a csirkemellet. 3-4 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, az újhagymát és a chilit, és újabb 2-3 percig pirítjuk együtt.
  • Hozzáadjuk a sárgarépát, 2-3 perc utána kelkáposztát, majd újabb 2-3 perc múlva a gombát.
  • Beletesszük a leszűrt tésztát, átforgatjuk, és 3-4 perc múlva ráöntjük a szójaszószt, és belefacsarjuk egy lime levét.
  • Korianderrel és szezámmaggal megszórva tálaljuk.

hozzávalók / 2 adag

  • 125 g tészta
  • 0.5 dl napraforgó olaj
  • 350 g csíkozott csirkemell filé
  • 3 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 3 cm csíkozott gyömbér
  • 2 közepes db karikázott újhagyma
  • 1 db chili
  • 1 közepes db csíkozott sárgarépa
  • 0.5 kis db csíkozott kelkáposzta
  • 6 kis db szeletelt gomba
  • 3 ek szójaszósz
  • 0.5 lime-ból nyert limelé
  • koriander ízlés szerint
  • 2 ek szezámmag