Könnyed de laktató ebéd fél órán belül, ami könnyen a gyerekek kedvencévé válhat.
elkészítés:
- Egy nagyobb tálba öntjük a hozzávalókat, majd kézzel vagy egy fakanál segítségével összedolgozzuk.
- Vizes kézzel golflabda méretű golyókat gyúrunk.
- Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és megpirítjuk a golyókat.
- Közben sós vízben megfőzzük a tésztát.
- Ha kellően megpirultak a csirkefasírtok, hozzáadjuk a félbevágott paradicsomokat, és egy kevés tészta főzőlével felöntjük. Néhány percig együtt pároljuk, amíg a paradicsom kicsit összeesik.
- Hozzáadjuk a tésztát, a parmezánt, keverünk rajta egyet, és már tálalhatjuk is.
- Ha maradt egy kis sajt, megszórjuk az étel tetejét, és egy kis petrezselyemmel díszítjük.
hozzávalók / 6 adag
A csirkefasírthoz
- 25 g zsemlemorzsa
- 2 db tojás
- 1 ek tej
- 1 csokor petrezselyem
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 20 dkg parmezán sajt
- 50 dkg darált csirkemell filé
A tésztához
- 40 dkg kagylótészta
- 40 dkg koktélparadicsom
- 0.5 dl olívaolaj
- 5 dkg parmezán sajt