Szupergyors és ínycsiklandó: Paradicsomos tészta csirkefasírttal

Könnyed de laktató ebéd fél órán belül, ami könnyen a gyerekek kedvencévé válhat.

elkészítés:

  • Egy nagyobb tálba öntjük a hozzávalókat, majd kézzel vagy egy fakanál segítségével összedolgozzuk.
  • Vizes kézzel golflabda méretű golyókat gyúrunk.
  • Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és megpirítjuk a golyókat.
  • Közben sós vízben megfőzzük a tésztát.
  • Ha kellően megpirultak a csirkefasírtok, hozzáadjuk a félbevágott paradicsomokat, és egy kevés tészta főzőlével felöntjük. Néhány percig együtt pároljuk, amíg a paradicsom kicsit összeesik.
  • Hozzáadjuk a tésztát, a parmezánt, keverünk rajta egyet, és már tálalhatjuk is.
  • Ha maradt egy kis sajt, megszórjuk az étel tetejét, és egy kis petrezselyemmel díszítjük.

hozzávalók / 6 adag

A csirkefasírthoz

  • 25 g zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • 1 ek tej
  • 1 csokor petrezselyem
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 20 dkg parmezán sajt
  • 50 dkg darált csirkemell filé

A tésztához

  • 40 dkg kagylótészta
  • 40 dkg koktélparadicsom
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 5 dkg parmezán sajt