Recept: A tökéletes zserbó titkai

Újabb aprósütemény, újabb tipp a receptneked.hu csapatától, hogy ne sülj fel mindenki kedvencével, a zserbóval.

Újabb aprósütemény, újabb tipp a receptneked.hu csapatától, hogy ne sülj fel mindenki kedvencével, a zserbóval.

Hozzávalók egy 19x32 cm-es tepsihez:

Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 30 dkg vaj vagy margarin
  • 6 dkg porcukor
  • 3 tojássárgája
  • 1,2 dl tej
  • csipet só
  • 24 g friss élesztő
  • 3 g sütőpor

Töltelék:

  • 30 dkg kristálycukor
  • 70 dkg darált dió
  • 1 citrom héja reszelve
  • 2 üveg (2*720 ml) sárgabarack Extra Jam (lekvár)

Tetejére:

  • 3 tábla ét vagy tejcsoki (ha sokalljuk, lehet kevesebb is, akkor nem lesz a tetején vastag a csoki bevonat)
  • 2-3 ek olaj