Kedvenc teasüteményünket épp oly egyszerű elrontani, mint tökéletesre kreálni. A receptneked csapata segít neked, hogy a helyes utat válaszd a konyhában.
Kedvenc teasüteményünket épp oly egyszerű elrontani, mint tökéletesre kreálni. A receptneked csapata segít neked, hogy a helyes utat válaszd a konyhában.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- 1 csomag vaniliás cukor
- fél citrom reszelt héja
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 üveg Extra Jam (baracklekvár)
Elkészítése:
- A száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal.
- Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ezzel jól összedolgozzuk. A kapott cipót fóliába csomagoljuk és hűtőben 1 órát pihentetjük (nagyon fontos!!).
- A tésztát fél cm vékonyra nyújtjuk lisztezett deszkán.
- Linzerkiszúróval formára szaggatjuk, majd sütőpapírral ellátott tepsire sorakoztatjuk.
- Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb 10 percig sütjük. Lekvárral összetapasztjuk őket.
- A legvégén vaníliás porcukorral megszórjuk a tetejüket.
Tipp:
Sütés után fémdobozban tárolva vagy folpackal letakarva, másnapra tökéletesen megpuhul.