Recept: Isteni linzer

Kedvenc teasüteményünket épp oly egyszerű elrontani, mint tökéletesre kreálni. A receptneked csapata segít neked, hogy a helyes utat válaszd a konyhában.

Kedvenc teasüteményünket épp oly egyszerű elrontani, mint tökéletesre kreálni. A receptneked csapata segít neked, hogy a helyes utat válaszd a konyhában.

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 üveg Extra Jam (baracklekvár)

Elkészítése:

  • A száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal.
  • Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ezzel jól összedolgozzuk. A kapott cipót fóliába csomagoljuk és hűtőben 1 órát pihentetjük (nagyon fontos!!).
  • A tésztát fél cm vékonyra nyújtjuk lisztezett deszkán.
  • Linzerkiszúróval formára szaggatjuk, majd sütőpapírral ellátott tepsire sorakoztatjuk.
  • Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb 10 percig sütjük. Lekvárral összetapasztjuk őket.
  • A legvégén vaníliás porcukorral megszórjuk a tetejüket.

Tipp:

Sütés után fémdobozban tárolva vagy folpackal letakarva, másnapra tökéletesen megpuhul.

Legfrissebb