A gyerekek kedvence lehet a következő egyszerű egytálétel, amit a nosalty.hu-n találtunk. 
		
		Hozzávalók 3 adagra:
- 1 ek napraforgó olaj
 - 0.5 db csirkemell filé
 - 30 dkg zöldborsó
 - 2 közepes db sárgarépa
 - 1 közepes db vöröshagyma
 - 1 gerezd fokhagyma
 - 1 közepes db tv paprika
 - 1 közepes db paradicsom
 - 1 teáskanál fűszerpaprika
 - 1 db tojás
 - 3 csapott ek rétesliszt
 - 1 teáskanál paprikakrém (sózott kápia)
 - só ízlés szerint
 - 3 dl víz (kb.)
 
elkészítés
- A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A hagymákat felkockázzuk. A répát megpucoljuk, felkarikázzuk.
 - A hagymákat egy kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húskockákat, és fehéredésig kevergetjük. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a mirelit borsót és a répakarikákat.
 - Beledobunk egy zöldpaprikát és egy paradicsomot. Kevés sózott kápiát adunk hozzá, majd még utánasózzuk. (Sózott kápiát (1 kg darált kápia + 20 dkg só) minden ősszel több üveggel készítek, hogy részben ezzel sózzam azt, amit csak lehet.)
 - Fedő alatt kis lángon puhára főzzük. A lisztből és tojásból nokedlitésztátt készítünk, és a végén beleszaggatjuk a levesbe. Sűrű egytálétel lett, nem akartam, hogy túl leveses legyen.
 - Elvileg mehetett volna bele petrezselyem és egy kis tejföl is, de ez nálam kimaradt.