A gyerekek kedvence lehet a következő egyszerű egytálétel, amit a nosalty.hu-n találtunk.
Hozzávalók 3 adagra:
- 1 ek napraforgó olaj
- 0.5 db csirkemell filé
- 30 dkg zöldborsó
- 2 közepes db sárgarépa
- 1 közepes db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 közepes db tv paprika
- 1 közepes db paradicsom
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 db tojás
- 3 csapott ek rétesliszt
- 1 teáskanál paprikakrém (sózott kápia)
- só ízlés szerint
- 3 dl víz (kb.)
elkészítés
- A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A hagymákat felkockázzuk. A répát megpucoljuk, felkarikázzuk.
- A hagymákat egy kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húskockákat, és fehéredésig kevergetjük. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a mirelit borsót és a répakarikákat.
- Beledobunk egy zöldpaprikát és egy paradicsomot. Kevés sózott kápiát adunk hozzá, majd még utánasózzuk. (Sózott kápiát (1 kg darált kápia + 20 dkg só) minden ősszel több üveggel készítek, hogy részben ezzel sózzam azt, amit csak lehet.)
- Fedő alatt kis lángon puhára főzzük. A lisztből és tojásból nokedlitésztátt készítünk, és a végén beleszaggatjuk a levesbe. Sűrű egytálétel lett, nem akartam, hogy túl leveses legyen.
- Elvileg mehetett volna bele petrezselyem és egy kis tejföl is, de ez nálam kimaradt.