Recept: Zöldborsós-répás csirke egytál

A gyerekek kedvence lehet a következő egyszerű egytálétel, amit a nosalty.hu-n találtunk.

Hozzávalók 3 adagra:

  • 1 ek napraforgó olaj
  • 0.5 db csirkemell filé
  • 30 dkg zöldborsó
  • 2 közepes db sárgarépa
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes db tv paprika
  • 1 közepes db paradicsom
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 db tojás
  • 3 csapott ek rétesliszt
  • 1 teáskanál paprikakrém (sózott kápia)
  • só ízlés szerint
  • 3 dl víz (kb.)

elkészítés

  • A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A hagymákat felkockázzuk. A répát megpucoljuk, felkarikázzuk.
  • A hagymákat egy kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húskockákat, és fehéredésig kevergetjük. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a mirelit borsót és a répakarikákat.
  • Beledobunk egy zöldpaprikát és egy paradicsomot. Kevés sózott kápiát adunk hozzá, majd még utánasózzuk. (Sózott kápiát (1 kg darált kápia + 20 dkg só) minden ősszel több üveggel készítek, hogy részben ezzel sózzam azt, amit csak lehet.)
  • Fedő alatt kis lángon puhára főzzük. A lisztből és tojásból nokedlitésztátt készítünk, és a végén beleszaggatjuk a levesbe. Sűrű egytálétel lett, nem akartam, hogy túl leveses legyen.
  • Elvileg mehetett volna bele petrezselyem és egy kis tejföl is, de ez nálam kimaradt.