Leberkäse: az OMV kútjain elérhető Ausztria kedvence

Nem akármilyen szendvicset kóstolhatnak az OMV Hungária egyes shopjaiba betérők áprilistól. A vállalat 43 töltőállomásán ugyanis elérhető Ausztria nagy kedvence, a leberkäse. A csemege alapját adó húskenyeret különleges fűszerezés után darált sertéshúsból, szalonnából készítik. Valóban komoly hagyományokkal rendelkező szendvicsről van szó, hiszen egyes írásos emlékek már az XVIII. század végén, vagyis mintegy 250 évvel ezelőtt említik, ami azóta is roppant népszerű Ausztriában.

Az OMV kútjain megjelenő friss és laktató különlegesség lényegi eleme, maga a leberkäse 100%-ban osztrák alapanyagokból készül, amelyet melegen helyeznek a császárzsemle közepébe. Az újdonság hagyományos, sajtos és chilis ízesítésű változatban lesz kapható.

„Az OMV Hungária kínálatát gazdagító finomság elkészítésekor a gasztronómia legújabb elvárásaira és követelményeire is teljes körű figyelmet fordítunk. Partnerünk a termelési láncba csak 100 %-ig ellenőrizhető gazdaságokat vont be, és kizárólag olyan termelők szállíthatnak, akik fenntartható gazdálkodást folytatnak” – mondta Kováts Botond, az OMV Hungária marketing menedzsere.

Az új fogás ezen felül nem tartalmaz mesterséges színezéket. Ennek köszönhetően immár Magyarországon is mindenki egyaránt élvezheti az alpesi területek egyik legrégebbi és talán legismertebb csemegéjét.