Gyermekkorunk fánkja

A fánk az az étel, amitől még a gyakorlott háziasszonyok is megrettennek. Nem kell! Ezzel a recepttel mindenkit le fog nyűgözni.

Hozzávalók

  • 5 dkg vaj
  • 4 tojássárgája
  • 2 e.k. porcukor
  • 1/2 kg liszt
  • 3 dl tej
  • 4 dkg élesztő

Elkészítés

A tej felében felfuttatom az élesztő. A tojássárgáját elkeverem a vajjal és a porcukorral, hozzáadom a lisztet és a felfuttatott élesztőt. A maradék tejet langyosan hozzáadagolom, s egy lágy kelttésztát készítek. Minimum egy órát kelni hagyom. Ezt követően ujjnyi vastagságúra kinyújtom a tésztát, amit köralakúra szaggatok ki. A tészta közepébe lyukat nyomok, majd 20 percet pihenni hagyom. Bő olajban kisütöm.