HOZZÁVALÓK
tojássárgája 1 darab
Rama Vajas Íz 12 dekagramm
tojás 2 darab
dió 5 dekagramm
sütőpor 1 csomag
barna cukor 10 dekagramm
müzli 50 dekagramm
ELKÉSZÍTÉS
1. lépés
A Ramát lábasban felolvasztjuk, a müzlit beleszórjuk, épp csak átforgatjuk. Amikor már csak langyos, a tojásokat, a tojássárgáját, a barna cukrot, a sütőport és a durvára vágott diót beledolgozzuk.
2. lépés
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, egy kb. 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatót ráillesztünk. A müzlis masszából kb. 1 evőkanálnyit beletöltünk, jól lenyomkodjuk, majd a formát lehúzzuk róla.
3. lépés
A maradék masszából ugyanígy formáljuk meg a többi kekszet. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 10-12 percig sütjük.