Fokhagymás, sonkás muffin

HOZZÁVALÓK

A tésztához

Fokhagyma 5 gerezd
petrezselyem 1 csokor
Metélőhagyma 0.5 csokor
kisebb vöröshagyma 1 darab
főtt, füstölt sonka 15 dekagramm
finomliszt 25 dekagramm
Sütőpor 1 csomag
Só 0.5 teáskanál
őrölt feketebors 0.5 teáskanál
Tojás 2 darab
Ráma 10 dekagramm
tej 2 dl
reszelt sajt 10 dekagramm

A forma kikenéséhez

Ráma 2 dekagramm

ELKÉSZÍTÉS

1. lépés

A fokhagymát, a petrezselymet, a metélőhagymát és a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. A sonkát 4-5 milliméteres kockákra aprítjuk. A lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A tojást az olvasztott, de nem meleg Ramával és a tejjel felverjük, majd a sütőporos liszttel, a felaprított hozzávalókkal és 3-4 deka reszelt sajttal összekeverjük.

2. lépés

Egy közepes muffin sütő mélyedéseit Ramával kikenünk, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A fokhagymás masszával a háromnegyedükig töltjük. A maradék sajtot a tetejükre szórjuk.

3. lépés

Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.