HOZZÁVALÓK
A tésztához
Fokhagyma 5 gerezd
petrezselyem 1 csokor
Metélőhagyma 0.5 csokor
kisebb vöröshagyma 1 darab
főtt, füstölt sonka 15 dekagramm
finomliszt 25 dekagramm
Sütőpor 1 csomag
Só 0.5 teáskanál
őrölt feketebors 0.5 teáskanál
Tojás 2 darab
Ráma 10 dekagramm
tej 2 dl
reszelt sajt 10 dekagramm
A forma kikenéséhez
Ráma 2 dekagramm
ELKÉSZÍTÉS
1. lépés
A fokhagymát, a petrezselymet, a metélőhagymát és a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. A sonkát 4-5 milliméteres kockákra aprítjuk. A lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A tojást az olvasztott, de nem meleg Ramával és a tejjel felverjük, majd a sütőporos liszttel, a felaprított hozzávalókkal és 3-4 deka reszelt sajttal összekeverjük.
2. lépés
Egy közepes muffin sütő mélyedéseit Ramával kikenünk, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A fokhagymás masszával a háromnegyedükig töltjük. A maradék sajtot a tetejükre szórjuk.
3. lépés
Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.