Egy könnyen elkészíthető, karácsonyi hangulatot árasztó sütemény receptjét kínáljuk ezúttal.
Hozzávalók kb. 50 db-hoz
- 70 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 tojás
- 30 dkg margarin
- kb. 1.5 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál olaj
- mogyorókrém
Elkészítés:
Sima tésztát gyúrunk az alapanyagokból a kakaó és a mogyorókrém kivételével. Megfelezzük a tésztát, és belekeverjük az egyik részébe a kakaót. Vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd tetszés szerinti formával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 190 fokon kb. 15 percig sütjük. Ha kihűltek egy világos és egy sötét sütit összeragasztunk mogyorókrémmel. Tálalás előtt meghintjük porcukorral.
A recept ITT találtuk.