Nőtt a budapesti élelmiszeripari kiállítás látogatóinak száma

Több mint 24 ezer látogatója volt a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari, illetve a HoReCa szakkiállításnak a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban, ez 12 százalékkal haladja meg az előző kiállítás látogatói számát - közölte a Hungexpo az MTI-vel pénteken.

A közlemény szerint az esemény szakmai tekintélyének növekedését mutatja, hogy a Sirha kiállításon keddtől csütörtökig 300 kiállító vonultatta fel termékeit, szolgáltatásait, innovációit. Közülük csaknem minden harmadik külföldről érkezett.

A Sirha Budapest fontos fóruma a nemzetközi kapcsolatépítésnek, amelyet az Európai Unió egyetlen és egyben a világ legnagyobb üzletfejlesztési hálózata, az Enterprise Europe Network, a Primom Alapítvánnyal közösen megszervezett nemzetközi üzletember-találkozó eseményével támogatott 2020-ban is. Az előzetes adatok szerint az idén 128 résztvevő összesen 196 találkozót bonyolított le a kiállításon, ezekből 108 nemzetközi volt.

A Hungexpo Zrt. és a Trade magazin negyedik alkalommal megrendezett Sirha Budapest nemzetközi innovációs termékversenyére 39 pályázat érkezett. Az idei nyertesek: Ez a Világ Kft., a Froneri International Limited, a GastroWare Hungary Kft., az Assa Abloy Hospitality, a Poly-Pack Kiskunhalas Kft. és a SuperShop Kft..

A Sirha Budapest 2020-ban olyan rangos programoknak adott otthont, mint a Bocuse d'Or magyar döntője, a Sirha Budapest Desszert Verseny, a Közétkeztetési Szakácsverseny, vagy a most először a rendezvényen zajló Jeunes Chefs Rôtisseurs, fiatal szakácsok versenyének hazai döntője - áll a közleményben.